بچه های شیمی.بهمن 90.حکیم سبزواری

درود میگم به همه ی همکلاسیان عزیز...امیدوارم که این مطالب که تو وب قرار گرفته بدردتون بخوره ...

دوستان و همکلاسیان عزیز لطف کنید نظرات خودتونو به ما بگید..ممنون میشم..



لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنید...



ادامه مطلب ...


           
دو شنبه 17 مهر 1391برچسب:, :: 19:5
رضا بخشی


تصویر


دیدکلی

نظریه‌های زیادی در مورد مفهوم اسید و باز در محلولها عنوان شده است که یکی از آنها ، نظریه آرینوس است که عنوان می‌دارد اسید ماده‌‌ای است که در آب ، نوعی +H تولید می‌کند. باز نیز ماده‌ای است که در آب ، یونهای -OH آزاد می‌نماید. اما ایرادهای زیادی براین نظریه وارد شده است و پس از آن ، تعریف برونشتد و لوری و همچنین نظریه لوئیس ، تعاریف جامع‌تری عنوان کرده‌اند.

ایرادهای وارد بر نظریه آرنیوس

یک ایراد بزرگ در نظریه آرنیوس ، آن است که خواص اسیدی و بازی را منحصر به یونهای +H و -OH دانسته است که در محیط آبی ، آزاد می‌شوند. در صورتیکه ما با واکنشهای مشابه و فروانی برخورد می‌کنیم که در محیط آبی صورت نمی‌گیرند. برای مثال NaO2 و SO3 ، دور از آب با یکدیگر ترکیب می‌شوند و نمک سولفات سدیم (NaO2SO3 ) پدید می‌آورند که دیگر نه خواص اسیدی و نه خواص بازی دارد.

به عبارت دیگر ، در اینجا نوعی
فرایند خنثی شدن انجام گرفته است که در محیط آبی نبوده است. همچنین آمونیاک با گاز کلرید هیدروژن ترکیب می‌شود و دود سفید نمک نشادر پدید می‌آورد. این فرایند ، نیز نوعی خنثی شدن خواص بازی شناخته شده در آمونیاک بوده است و اسیدی شناخته شده در کلرید هیدروژن را می‌سازد که بدون حضور آب انجام می‌گیرد.

تصویر


مفهوم یون هیدرونیوم

یون هیدروژن ، +H یعنی پروتون است. قطر پروتون در حدود یک‌هزارم هر یون مثبت دیگر است. معنی این گفته ، آن است که یک واحد بار الکتریکی در این حجم بینهایت کوچک متمرکز شده است. بنابراین ، این یون باید بسیار بسیار فعال باشد و به هر مولکولی که دارای جفت الکترون است، بچسبد. به عبارت دیگر ، یون +H نمی‌تواند آزادانه در آن وجود داشته باشد تا خواص اسیدی را مطابق گفته آرنیوس از خود نشان دهد.

اینجاست که مفهوم یون هیدرونیوم مطرح می‌شود که باید نوعی
پروتون هیدراته شده باشد و شکل هرم‌مانند داشته باشد. یون هیدرونیوم ، مسئول پیدایش خواص اسیدی در محلولهای آبی است. تحقیقات طیف شناسی وجود یون هیدرونیوم را تایید می‌کند. یک اثبات دیگر برای وجود یون هیدرونیوم ، تفسیری است که برای تفکیک اسید کلریدریک به یونهای هیدروژن و کلرید در آب قائل می‌شویم که نامتحمل است.

هیدروژن باید از
آرایش الکترونی کامل و پایدار خود صرف نظر کند و به صورت پروتون ناپایداری در آید که در حکم هسته هیدروژن است که اوربیتال 1S آن خالی است.

نظریه برونستد و لوری

برونشتد و لوری در مورد تفکیک HCl ، چنین پیشنهاد می‌کنند که پروتون مولکول HCl به مولکول H2O منتقل می‌شود. به این ترتیب ، یک پیوند کووالانسی در HCl می‌شکند و یک پیوند کووالانسی از نوع داتیو در H2O تشکیل می‌شود. مفهوم انتقال پروتون حتی در توجیه پیدایش خواص بازی و آزاد شدن یونهای -OH هنگام حل شدن آمونیاک در آب صدق می‌کند.

آزمایش نشان می‌دهد که محلول گاز آمونیاک در آب هم شامل یونهای هیدروکسید -OH است (که
فنل فتالئین را ارغوانی می‌کند) و هم دارای یونهای آمونیوم (+NH4) می‌باشد. دلایل تجربی ، وجود این یون را نیز تایید می‌کند. برای توجیه پیدایش یونهای هیدروکسید و آمونیوم ، ناچار هستیم بپذیریم که یک پروتون از آب جدا می‌شود و از طریق تشکیل پیوند کوولانسی داتیو به آمونیاک می‌پیوندد.

تصویر


لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنید...



ادامه مطلب ...


           
دو شنبه 17 مهر 1391برچسب:, :: 18:50
رضا بخشی

من سلام میگم به همه ی دوستان و همکلاسیان عزیز...

من همه ی سعی و تلاش خودم رو میکنم تا بتونم بهترین و مفید ترین مطالب رو که واقعا به دردتون بخوره رو تو این وبلاگ بذارم...دوستان عزیز این مطالبی رو که من تو وب میذارم  گرچه استاد این مطالب رو میگه ولی من سعی میکنم که این مطالب رو باتوضیحات بیشتری در اختیار شما قرار بدم تا اگه مشکلی هست ایشالا برطرف شه..همین

دوستان عزیز برای مطالعه ی توضیحات بیشتر،روی کلماتی که با رنگ آبی مشخص شده اند کلیک کنید....

لطف کنید با نظرات خودتون مارو تشویق به ادامه ی کار کنید..ممنونم از همتون...

 

لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنید...



ادامه مطلب ...


           
دو شنبه 17 مهر 1391برچسب:, :: 18:6
رضا بخشی

من سلام میگم به همه ی همکلاسیای عزیز و همینطور بازدید کننده های محترم...

این پست کلا راجع به جلسه قبلی درس شیمی مورتیمر هست وامیدوارم که بدردتون بخوره....

همینطور که گفتم این پست راجع به تعادل شیمیایی،سرعت رفت و برگشت وثابت تعادل شیمیایست و من هم سعی میکنم با جلو رفتن استاد این مطالب رو بیشتر باز کنم..همین!

 

لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنید...



ادامه مطلب ...


           
پنج شنبه 13 مهر 1391برچسب:, :: 15:58
رضا بخشی

.  شیمی تجزیه
.  شیمی آلی
. شیمی معدنی
.  شیمی آلی معدنی
.  شیمی فیزیک
.  شیمی پلیمر
.  شیمی فرامولکولی
. شیمی محیط زیست 
 .هیستو شیمی
.  شیمی دارویی
.  شیمی پیشرانه ها
.  نانو شیمی
.  شیمی نظری
.  شیمی دستگاهی
.  شیمی کاتالیست
.  فیتو شیمی
. شیمی کاربردی
.  زیست شیمی(بیو شیمی)
.  شیمی محض
.  شیمی دریا
آموزش شیمی
 

 بخشهای اصلی شیمی عبارتند از:

 شیمی تجزیه:  که به تعیین ترکیبات مواد و اجزای تشکیل دهنده آن‌ها می‌پردازد.

 شیمی آلی:که به مطالعهٔ ترکیبات کربن‌دار، غیر از ترکیباتی چون دو اکسید کربن (دی اکسید کربن) می‌پردازد.

 شیمی معدنی: که به اکثریت عناصری که در شیمی آلی روی آنها تاکید نشده و برخی خواص مولکولها می‌پردازد.

 شیمی فیزیک: که پایه و اساس کلیهٔ شاخه‌های دیگر را تشکیل می‌دهد، و شامل ویژگی‌های فیزیکی مواد و ابزار تئوری بررسی آنهاست.

 لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنید:


 



ادامه مطلب ...


           
جمعه 17 شهريور 1391برچسب:, :: 1:54
محمد ابراهیم پیرگزی

این مطلب اینجا گذاشتم به خاطر اینکه هم  عزیزان همکلاسی بیشتر در مورد رشته ایی که درش تحصیل میکنند مطلع بشن وهم اینکه اون دغدغه ی همیشگی موجود در جو دانشگاه که حتی تو همین ترم هم بود یه جورایی خلاص بشن.

راستی منظورم از دغدغه......بهتره خودتون بخونید

لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنید...

 



ادامه مطلب ...


           
دو شنبه 13 شهريور 1391برچسب:, :: 11:27
محمد ابراهیم پیرگزی

انسان از بدو خلقت که بناچار پیوسته با اشیای محیط زیست خود سرو کار پیدا کرد، با شناخت تدریجی نیازهای زندگی خویش و کسب اطلاعات بیشتری درباره خواص آنها ، آموخت که برای ادامه حیات خود به ناچار باید از آنها استفاده کند.

لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنید...



ادامه مطلب ...


           
دو شنبه 13 شهريور 1391برچسب:, :: 11:3
محمد ابراهیم پیرگزی

شاخه‌ای از علوم تجربی است که از یک سو درباره شناخت خواص ، ساختار و ارتباط بین خواص و ساختار مواد و قوانین مربوط به آنها بحث می‌کند. از سوی دیگر ، راههای تهیه ، استخراج مواد خالص از منابع طبیعی ، تبدیل مواد به یکدیگر و یا سنتز آنها به روشی که به صرفه مقرون باشد، مورد بحث و بررسی قرار می‌د‌هند. این علم با ترکیب و ساختار و نیروهایی که این ساختارها را برپا نگه داشته است، سروکار دارد.

 

شرح تفصیلی درباره چگونگی واکنش‌ها و سرعت پیشرفت آنها ، شرایط لازم برای فراهم آوردن تغییرات مطلوب و جلوگیری از تغییرات نامطلوب ، تغییرات انرژی که با واکنش‌های شیمیایی همراه است، سنتز موادی که در طبیعت صورت می‌گیرد و آنهایی که مشابه طبیعی ندارند و بالاخره روابط کمی جرمی بین مواد در تغییرات شیمیایی در علم شیمی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.



           
دو شنبه 13 شهريور 1391برچسب:, :: 10:54
محمد ابراهیم پیرگزی

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

درباره وبلاگ


این یک وبلاگ گروهی از بچه های شیمی ورودی 90دانشگاه حکیم سبزواری است که سعی میشه توی این وبلاگ مطالبی قرار بگیره که واقعا بیننده ازش راضی باشه(به امید خدا)
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بچه های شیمی.بهمن 90.حکیم سبزواری و آدرس shimibahman90.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 9
بازدید هفته : 40
بازدید ماه : 40
بازدید کل : 6340
تعداد مطالب : 91
تعداد نظرات : 73
تعداد آنلاین : 1


Alternative content